perjantai 30. joulukuuta 2011

Turnausynnäilyt #2 - Dominion

Dominion
Dominioniin arvottiin sama korttisetti kaikki pöytiin ja pöytäjako kiersi edellisestä niin, että kaikkien vastustajat vaihtuivat. Itselläni vastassa Mari ja Heikki, jotka molemmat ovat pelanneet useita kertoja. Ei kuitenkaan mitään satoja pelejä. Itselläni taitaa olla 300 peliä livenä ja BSW:ssä. Tosin kolminpelejä melko vähän - paitsi puhelimella Androminionia helposti tuhat peliä.

Kortit arvottiin vain perussetistä. Jaossa oli ainakin vakooja, puutarha, raatihuone, laboratorio, koronkiskuri, kirjasto ja takomo. Mitäs muita siinä oli?

Itse kieputtelin lähinnä laboratoriota ja takomoa ja tähtäsin kullan kauttaa lääneihin. Marilla pitkälti sama strategia, kun Heikki paino vakoojalla raakasti.

Mun ideana oli skipata puutarhat, paitsi jos lopussa tulee 4 rahaa käteen. Suunnitelma toimi pitkälti kuten kuvittelinkin. Läänien lisäksi keräsin pari pitäjää ja yhden puutarhan, joista tuli yhteensä 39 pinnaa ja jaettu voitto Marin kanssa.

Mielenkiintoisesti myös viereisessä pöydässä Jarmo ja Olli ottivat jaetun voiton 40 pisteellä.

Pisteet:
Tapani 39
Mari 39
Heikki 30

1 kommentti:

Jarmo kirjoitti...

Dominion oli sitä itteensä. Olli ja Miia vastassa. Ollin tiesin kovaksi vastukseski, Miia luonnollisesti täysi kysymysmerkki - kuulemma Heikin kanssa peliä pelannut aikaisemmin.

Ollin kanssa lähdin samalla strategialla ja ensimmäiset 3-4 vuoroa menikin TÄSMÄLLEEN samalla tavalla. (mikä osoittautui käteväksi, sillä Ollilla sattui joku fiba nosto-/poistopakan kanssa, joten oli helppo kopioida mun pakoista oikea tilanne :D)

Voitto meni siis tasan itteni ja Ollin kesken. Jossitellakseni olisin tarvinnut yhden kortin lisää pakkaani, jolloin olisin saanut tarvittavan lisäpisteen puutarhasta.

Myös hyvä turnauspeli, jossa tasapelit eivät todellakaan ole niin yleisiä, mitä turnaus antoi ymmärtää.