perjantai 30. joulukuuta 2011

Turnausynnäilyt #1 - Carcassonne

Pistän tähän peleittäin jupinat omasta pöydästä. Pistäkää vaikka kommentteihin omia ynnäilyjä, jos ei inspaa omia artikkeleita kirjoittaa.

Carcassonnea pelattiin peruspelillä ilman lisäosia 3rd editionin peltosäännöllä.

Arpa heitti meikäläisen heti ensimmäisessä pelissä Jarmoa vastaan. Toisena pelissä Ville, joka oli muutaman pelin Carcassonnea pelannut, mutta ei varsinaisesti mikään kokenut pelaaja. Jarmonkaan suosikkeja Carcassonne ei ole ilmeisesti koskaan ollut.

En itsekään ole sitä koskaan superpelinä pitänyt, mutta tykkään pelailla ja viime aikoina on useampi erä tullut painettuakin. Oletin, että tässä olis ihan saumat ottaa avausvoitto - toisin kävi.

Nostin yhdessä välissä 7 palaa putkeen pelkkiä tienpätkiä, ja muutenkin koko pelissä sain noin 6-7 laattaa joissa oli kaupunginpaloja. Sain huimat 11 pistettä kaupungeista yhteensä. Samaan aikaan pojat nappasivat yhteistuumin 26 ja 28 pisteen kaupungit (ja muita pienempiä).

Sain kyllä reilusti eniten pisteitä pelloista, mutta ei niillä ollut enää mitään merkitystä, koska molemmat vastustajat olivat melkein 2 kierrosta edellä ennen peltopisteytystä. Voiton sijaan otin siis äärimmäisen rökäletappion. En muista koskaan noin ryöttäsesti hävinneeni oikein missään pelissä.

Varmaan paremminkin olisin voinut pelata, mutta mitään jakoa ei tällä kertaa ollut kamppailla paremmasta sijoituksesta.

Carcassonnessa toki tuurikomponentti on korkeahko, ja välillä väkisinkin tulee surkeita nostotuureja, mutta se soveltuu silti tälläiseen turnaukseen varsin mainiosti. Pelin voi opettaa nopeasti, eikä setuppiaikaa ei ole käytännössä ollenkaan.

Pisteet:
Jarmo 120
Ville 104
Tapani 60

Meikäläisellä turnauspisteitä tässä vaiheessa 1/3 ja sijoitus luonnollisesti jaettu 7. muiden hävinneiden kanssa.

1 kommentti:

Jarmo kirjoitti...

Carcassonne oli sitä peruslätkimistä, mitä peliltä osasi odottaa. Tällä kertaa loppukliimaksi jäi puuttumaan, koska pellot eivät olleet erityisen merkittävässä asemassa.

Sain viimeiseen palaan Tapanilta hyvän vinkin, mikä ei kuitenkaan loppusijoituksia muuttanut - omalla siirrolla ero Villeen olisi jäänyt hieman pienemmäksi.

Kiva turnauspeli tosiaan, ei liian raskas. Selkeä pisteytys, jossa ei tasapelejä liiemmin tule.