keskiviikko 5. syyskuuta 2007

Kevyitä pelejä

Pelailtiin pitkästä aikaa useampi pieni peli muutaman ison pelin koko illan mätön jälkeen.

Ensimmäisenä yksi jako Mhingiä, joka oli Ollille ja Sakulle opettelurundi, ja Olli tietysti aloittelijan(tuurilla)a otti voiton 2 krediitin tuloksella. Tare huomautti, että tätä pitäisi pelata vähintään 600 jakoa tai ainakin vuosi, ennen kuin paremmuutta voisi mitenkään mitata. Ajattelin sitten, että mikä ettei, voisihan sitä jotain laittaa ylös ja vaikka pidemmällä aikavälillä vähän seurata. Tästä tämä blogi lähti. Ja eiköhän siihen jotain pientä excel-tilastoakin väännetä.

Toisena pelinä kevyt korttipeli Bungee, jossa siinäkin sisäänajoa useimmille pelaajille, eikä koko peliä oltu pelattu aiemmin 5 pelaajalla. Ihan kivasti toimi ja kolmen jaon peli oli ihan tasainen. Siinäkin Olli nappasi voiton.

Sitten illan "pääpeli" eli 5 pelaajan Trough the Desert. Peli oli tutusti aika täynnä kameleita, eikä hurjia pisteitä kukaan päässyt keräämään. Arvelin pelin alussa että 50-60 varmaan on kova sana. Tulokset olivatkin seuraavat: Saku 48, Tare 51, Olli 57?, Tapani 59, Mari 67, tosin Mari lopuksi järkeili, että olisiko mahdollisesti ottanut yhden 10 laatan vitosen sijaan loppupisteytyksessä. No tasaista oli kuitenkin.

Aikaa riitti mukavasti, joten seuraavana Isis & Osiris, jossa pisteitä ei nelinpelissa juuri herunut, kukaan ei tehnyt mitään all-in siirtoa eikä törkeitä ohivetoja nähty. Saku Taisi voittaa 5 pisteellä =). Muilla pari-kolme vähemmän.

Seuraavana vielä viidellä pelaajalla King Lui, jossa alussa rohmunnut Tarmo sai kuin saikin kunkulle tarpeeksi eväitä lopussa ja repi reilun voiton.

Viimeisenä ehkä kaikkien aikojen tasaisin Pingwin, jossa 60 tiiltä ja 100 pistettä jakautui seuraavasti: Tarmo ja Saku 15 palaa ja 24 pistettä, Olli 14 tiiltä ja 25 pistettä ja Tapani 16 palaa ja 27 pistettä. Tässä pelissä meikäläisen "varman ja ylivoimaisen" voiton ratkaisi yksi siirto, jolla yksi frakkipukuinen jäi yksinään 14 pisteen kera kulmaan. Lopussa tiukkaa vääntöä, ja pelistä tosiaan ennätystasainen.

Kaiken kaikkiaan ihan kivan kevyt ilta, jossa kaikki pelit oli suht nopeita (mitä nyt TtDssä mietittiin tavallista enemmän), ja helppoja eikä mitään dissattu tällä kertaa erityisen paljon. Tosin ei mikään peli nyt yleisön valtavaa suosiotakaan saanut.

Eväät oli myös suosittuja, ja niihin otetaan vastaan ehdotuksia...

--------------
Pelaajat:
  • Mari
  • Olli
  • Saku
  • Tapani
  • Tare
Pelit & Tulokset
  • Mhing - Olli 2 krediittiä
  • Bungee - Olli 6, Mari 9, Saku 13, Tapani 13, Tarmo 15
  • TtD - Mari 67, Tapani 59, Olli 54, Tarmo 51, Saku 48
  • Isis & Osiris - Saku 6, Tarmo 4, Olli & Tapani 3
  • King Lui - Tarmo 57, Olli 47, Saku & Tapani 33, Mari 28
  • Pingwin - Tapani 27, Olli 25, Saku & Tarmo 24

Ei kommentteja: