maanantai 24. syyskuuta 2007

Sunnuntaina Catania


Sunnuntaiaamuna Jarmo uudisasutti Catania ensimmäistä kertaa. Mukana pelissä myös Mari ja Tapani. Jarmo pääsikin tuikkaamaan talonsa mahtavaan koloon, jossa sai parhailla oddseilla puuta ja tiiltä alkupelissä, ja lisäksi blokkasi samat apajat muilta. Itse aloitin tyhmimmistä mahdollisista paikoista, joten periaatteessa luovutin pelin jo ennen ensimmäistä kierrosta. Peli eteni Jarmon tahdissa koko ajan, ja normaalista poiketen edes tuuri ei juuri tasoittanut. Pelin erikoisuus oli lisäksi se, ettei kaupankäyntiä nähty oikeastaan ollenkaan. Jarmolle voitto, Tapani ja Mari taisivat jäädä noin 5 pisteeseen.

Illalla Tarmo saapui paikalle, ja pienen Bungeemätön (Tapanille voitto) jälkeen nostettiin Catan jälleen pöydälle. Jarmo oli taas pitelemätön pelin alkuvaiheessa ja nousi yhdeksään pisteeseen melko nopeasti. Tarmo pääsi kuitenkin isoille malmiapajille pelin myöhemmässä vaiheessa ja nousi myös taisteluun voitosta. Lisäksi taustalta Marikin kipusi yhdeksään pisteeseen ja voitto oli ihan avoin. Lopulta Tarmo vei Jarmolta pisimmän tien lapun ja otti voiton. Viimeistä pistettä metsästettiin monen kierroksen verran ja tilanteet vaihtelivat puoleen ja toiseen. Tapani sai huimat 4 pistettä. Aloittajan paikasta ei ollu juuri iloa tällä kertaa.

Välissä kokeiltiin pelin verran Mad Gabia, joka ei varsinaista innostusta saanut, mutta pieni hetki senkin parissa kuluteltiin. Pärrä oli huippu tosin!

Toisena isompana pelinä pelattiin ensimmäistä kertaa Maailman ympäri 80 päivässä, jossa Vernen hengessä matkustettiin Lontoosta Lontooseen. Tarmo ja Jarmo menivät parina edellä, ja Mari ja Tapani tulivat hitureina perässä. Etummaisen pelaajan bonukset menivät melko lailla Jarmolle ja peränpitäjän napit Tapanille. Jarmo huhki itsensä ensimmäisenä maaliin 77 päivässä viimeisen etapin ultimate rykäisyllä. Tarmo seurasi perässä päivän nopeampana. Marilla oli mahdollisuus päästä viimeisellä kierroksella maaliin 80 päivässä, mutta otti riskin ja kokeili, jos saisi vielä vuoron. Tapanin kuitenkin onnistui käyttää Tarjous-kortti jolla pääsi maaliin 66 päivässä, joka riitti voittoon.

Peli oli ihan mielenkiintoinen kokemus, ja vaikka olikin melko yksinkertainen, ei varmaankaan jää ihan yhden kerran kokeiluksi. Hintansa väärti komeasti (12e).

Ei kommentteja: