lauantai 6. joulukuuta 2008

Vuoden pelit 2008 - äänestys


Pistetäänpäs pieni vuoden peli -äänestys meidän porukalle.

Ensimmäisenä kategoriana äänestetään paras vuonna 2008 ilmestynyt peli.
Meidän omista kokoelmista ei virallisesti tänä vuonna ilmestyneitä pelejä taida löytyä muita kuin Dominion, the Gathering Storm, Big Points ja Conflict of Heroes: Awakening of the Bear! - Russia 1941-1942. Tähän kategoriaan voi toki äänestää jotakin muutakin tänä vuonna ilmestynyttä peliä, mikäli sellaista on tullut pelattua.

Toisena kategoriana kysellään sitten yleensä parhaita pelejä, mitä on tullut tänä vuonna pelattua riippumatta ilmestymisvuodesta. Tähän tietysti käy myös 2008 pelit, mikäli siltä tuntuu.

Kolmantena kysellään sitten viimeisen vuoden aikana eniten pelattuja pelejä. Jos ei mitään tilastoa ole tullut pidettyä, niin arviota kehiin.

Pistetään vielä neljänneksi kategoriaksi pelit, joita ei ole tullut pelattua tarpeeksi. Eli pelejä, joita olisi pitänyt pelata (enemmän) tänä vuonna.

Jokaiseen kategoriaan voi antaa niin monta vastausta kuin haluaa, mutta mieluiten nyt ainakin se 2-3 niin saadaan vähän kuvaa mistä tuulee.

3 kommenttia:

Black Raider kirjoitti...

Jahas, tiukat on kysymykset, mutta koitetaan vastailla. Noista "virallisista uutuuspeleistä" en oo pelannu muitaku Dominion äijjää, joten varmaan täytyy valita se. Ja muutenkin, tykkäsin kyllä pelistä eli kannuksia löytyy.

Tänä vuonna on itselle tullut aika liuta ensikosketuksia peleihin, joten ehkä kakkoskategoriassa keskityn niihin. Uusia pelejä on ainakin Agriäijjä, RRTycoon, Galaxy Trucker, In the Year of the dragon, Princes of Florence ja varmaan Race for the Galaxykin on tän vuoden puolella tullut korkattua. Lisäksi varmaan joitain kräpisiä paskapelejä, joita ei jaksa edes muistaa, saati tässä mainita. Yllä mainituista kaikenkaikkiaan on tykänny enemmän tai vähemmän kaikista, ehkä kuitenkin Agri ja Dominoin on jättänyt parhaan maun suuhuun. Sen verran vähän kuitenkin vielä pelannut, että ei ainakaan kyllästymistä oo päässy tapahtuun. Reissiä olen pelannut vielä varmaan liian vähän, sillä se ei ole varsinaisesti kolahtanut kunnolla, vaikka peliä ihan hyvänä pidänkin. Ja Trucker on kans jotenki aika viihdyttävä. Ja vanhemmista peleistä kyllä Leonardo vaan tuntuu mukavalta vieläkin. Eli vastauksena kysymykseen sanottakoon vaikka että
1. Agri
2. Dominion
3. Leonardo.

Kolmos kategorian kärkipää taitaa juontaa juurensa meikän kohdalla hakoäijjäviikonloppuun ja Avista ja Dominion nappasi aika monta kiinnitystä. Myös Racea on tullut vedettyä yhteensä semmonen 7 kertaa. Aika vähän on tullut ylipäätään pelailtua maantieteellisiin syihin vedoten, joten mitään törkylukemia ei ole kehiin heittää. Listaus olkoon kuitenkin seuraava:
1. Avista (n. 10 kertaa)
2. Race for the Galaxy (7)
3. Dominion (5-6)
4. Chili-luumu (n.5 )
5. Leonardo, Agri, Dragon, Huntteri (n. 3 kertaa kutakin).
Voi olla paskapuhetta kaikki tyyni, mutta arviota kyseltiin (enkä jaksanu turhan tarkasti blogimerkintöjä kattella).

Ja viimeiseen kategoriaan voi varmaan sanoa, että Avistaa ja Chili-luumua on pelannut vähintään tarpeeksi, muita olis voinu pelata enemmänki.

Tapanote kirjoitti...

Vastataanpas nyt sitten itsekin tähän. En ole tosiaan itsekään montaa 2008 ilmestynyttä peliä kokeillut. Neljästä mainitusta vielä puuttuu CoH listalta, ja niiden ulkopuolelta vai 2-3 muuta peliä. Ykköseksi itsekin nostan Dominionin ehkä senkin takia, että Gathering Storm on sittenkin vain lisäosa. Lisäksi listalleni tulee vielä Preußische Ostbahn, jota tosin pääsin pelaamaan vasta kerran, mutta tykkäsin sitäkin enemmän.

Oma listani:
Dominion
Gathering Storm
Preußische Ostbahn

Parhaat pelit, joita yleensäkin on tullut pelattua tänä vuonna:
Agricola
Dominion
Puerto Rico (tämä tulee ehkä vähän yllätyksenä, mutta loppuvuodesta PT tuli mukaan kuvioihin, ja iski taas tosi kovaa)
Tarot
In the Year of the Dragon

Eniten pelatut pelit ovat hyvin pitkälti samoja kuin edellisissä kategorioissa, eli:
Race for the Galaxy + tGS
Dominion
Tarot
In the Year of the Dragon
Yatzy

Pelit, joita ei tullut pelattua, mutta joita olisi pitänyt:
Power Grid
Caylus
Notre Dame
Conflict of Heroes

Jarmo kirjoitti...

(I)
1. Gathering Storm
2. Dominion

(II)
1. Race for The Galaxy + Gathering Storm
2. Dominion
3. Puerto Rico(eihän kukaan yllättynyt?)
4. Galaxy Trucker

(III)
1. Avista
2. Yatzee
3. RFTG

(IV) (no order)
Power Grid
Taivaan Pilarit
Leonardo
Caylus