tiistai 12. tammikuuta 2010

Äänestys

Mikäs on porukan mielestä sopivin pelaajamäärä? Onko se 1-5 vai monempi? Riippuuko se ihan pelistä, vai onko kahdestaan aina typerää? Kiinnostaako se ketään ja onko sillä mitään väliä?

8 kommenttia:

Elaijah Kimbalei kirjoitti...

Ääneni on rekisteröity, mutta sanotaan vielä tässä, että >2. Toki tähän vaikuttaa myös pelin kesto, mutta ittelle joku semmonen 3-6 melkeinpä aina. Kaksikin käy pakon edessä ja seittemän saattaa sitten olla jo jossain tilaisuuksissa vähän yli. 4-5 ehkä se kaiken paras tilanteessa ku tilanteessa.

tl;dr: 4½

Hapa kirjoitti...

Useimmat pelit ovat mielekkäimmillään 3-5 pelaajalla ja mulle käy noista määristä yleensä tasapuolisesti yhtä hyvin mikä vaan.
Tietenkin jonkun verran se on pelikohtaista. Joskus 5 voi olla liikaa pelin keston kannalta.
Pelaan myös suurella nautinnolla kaksinpeliä, jos se on hyvä, esim. kadonneet kaupungit.

Tapanote kirjoitti...

Mulla on viimisen vuoden aikana tuo kaksinpelaaminen lisääntynyt ja samalla mielenkiintokin. Yksin en vielä ole pelannut erääkään (paitsi sääntöjä opetellessa).

Ehkä tällä hetkellä kuitenkin se kolminpeli on mielenkiintoisin, lähes pelissä kuin pelissä sillä on hyvä pelata (joskus toki epätasapainoa) ja silti pelin nopeus ja kokonaiskesto pysyvät sopivina.

Hapa kirjoitti...

Ai niin, en yhtäkkiä muistanutkaan, että olen pelannut yhtä lautapeliä yksinkin ja sekin oli kivaa. Kyseinen peli on Age of Steamin lisäosa: Barbados, joka on tarkoitettukin yksinpeliksi. Kirjoitin siitä artikkelinkin tänne blogiin.

Elaijah Kimbalei kirjoitti...

Seuraava äänestys: Moniko etsi Hapan jutun Barbadoksesta luettuaan ylläolevan kommentin?

Black Raider kirjoitti...

Vastasin 4 ja 5. Täsmennetään sen verran, että periaatteessa olen sitä mieltä, että mitä lähempänä pelin maksimi pelaajamäärää ollaan niin sen parempi. Tämä koskee lähinnä "normaaleja" pelejä, eli niitä joissa on 4-6 pelaajaa maksimi. Käytännössä hyvä määrä on myös maksimimäärä-1. Jos pelataan usean pelaajan pelejä kaksistaan, tai kolmistaan jos se on minimimäärä, muuttuu monesti pelin luonne. Suunnitelmallisuutta ja omaa tekemistä on enemmän, kun ei tarvitse siinä määrin miettiä toisten tekemisiä. Itse pidän ehkä eniten sellaisesta pienestä kaaoksesta jonka usean pelaajan toimiminen omien vuorojen välissä aiheutuu. Toisin sanoen taktisuus korostuu, ja se on oman pelikäsitykseni mukaisesti hyvä asia. Toki riippuu pelistä, joissain peleissä maksimimäärä aiheuttaa totaalisen härdellin jossa vaan räiskitään mitä sattuu, ja katotaan mitä tapahtuu.

Heidimaria kirjoitti...

3-5 ihmistä on kiva määrä. Jotkut pelit on kyllä ihan jänniä kaksinpeleinäki. Mutta Neljän Hengon Frisbeegolfia ei voi pelata muuta ku neljällä hengolla :D

Heidimaria kirjoitti...

Anteeks frispee golf, ei frisbeegolf :D