lauantai 30. tammikuuta 2010

Age Of Steam: St. Lucia

Minä ja Tapani kokeiltiin eilen illalla tätä kaksinpeliversiota, ja mun täytyy kyllä sanoo, että tykkäsin jotenki kaksinpelistä enemmän kuin monen pelaajan versiosta. Ehkä se johtuu siitä, että oon kaks kertaa pelannut normaalia AOS:sää ja kummallakaan kerralla en oikein keskittynyt peliin, niin en oikein päässyt sisälle siihen. Toisella kertaa sain jotain -30 pistettä :D

Eli siis säännöt St. Luciassa on melko lailla samanlaiset kuin tavallisessa AOS:ssä, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta tietenkin.

Jokaiseen tyhjään ruutuun laitetaan kuutio valmiiksi, eikä niitä tule lisää pelin aikana ollenkaan.

Huutokauppa -vaihetta ei ole, vaan pelaaja, joka on ensimmäisenä vuorossa, saa maksaa $5, jos haluaa valita ensimmäisenä toimintonsa. Mutta jos pelaaja ei halua maksaa, on toisella mahdollisuus maksaa $5. Jos toinenkaan ei halua, niin ensimmäinen pelaaja saa aloittaa ilmaiseksi. Turn order- ja Production -toimintoja ei ole käytettävissä.

Yhtään kaupunkia ei ole valmiina, joten niitä pitää rakentaa ennen kuin voi rakentaa rataa niihin kiinni. Kun rakentaa radan pätkän, laitetaan kuutio radan pätkän päälle. Kuutioita voi kuljettaa, vaikka rata ei olisikaan valmis.

Peli loppuu siinä kohtaa, missä loppuu neljän pelaajan peli. Kyllä se lauta aika lailla täyteen kerkee tulemaan. Meillä ei jääny montaa kuutiota kuljettamatta, eikä montaa ruutua tyhjäksi.

Oon huono kirjottaan näitä "asiatekstejä" :D Tapani saa lisätä, jos jotain unohtu.

2 kommenttia:

Tapanote kirjoitti...

Tykkäsin erittäinesti myös ensimmäisen kokemuksen perusteella.

Heidimaria kirjoitti...

mitä tarkottaa erittäinesti? :D:D:D:D:D