maanantai 4. tammikuuta 2010

Kivikauden nettiversio

BSW:ssä on Stone Age, Tapanikin tykkää. Pelasin sitä tässä tänään ja vähän tossa eilen. Niinku etäinen Agricola, muttei lähellekkään. Arvostellaan.

Makua: http://www.brettspielwelt.de/Hilfe/Anleitungen/StoneAge/?nation=en

Kyseessä perus kivikauden touhuja: kerää resurssia, lisäänny ja ruoki, tee työkalu, rakenna rakennus tai osta korttia. Valintoja, valintoja. Pisteisiin vaikuttavat yhtä kaikki.

Testattiin ja vähä ettei ei oo mikään 2 min korttiläpsy tms. Tunti ja puolikas vähän reilu kolminpelin kesto noin maksimi, kuten tänään ensin kävi ilmi, tuntiin toinen. Eilen jopa neljällä ja kesti sekin. Livenä varmaan puuduttais ne nopat. Tuolla hienoo ku kaikki tekee kone.

Eniten mikä peliä suolaa on moni strateginen variaatio. Tapanikin kuoli nälkään ja voitti isoimmiten. Kymmenen pisteen miinus jos ruoatta jää. Aina per kierros. Tosin syö ne kiviä ja kultaakin, joten ei paha. Parempi silti kultaharkko pivossa ku nuorimmaisen mahassa. Se on nähty, että kortit on tärkeitä, kuten kivikaudella aina. Perus tekemisessä loppupisteiden pohja, korteissa kerroin. Rakennuksista könttäpisteitä, ja ne julki kaikille. Ynnätään lopuksi paljot salapisteet korteista. Ilman ei juuri pärjää.

Mukava peli, mielellään menee yhdelle. Lisää aiheesta kommenttien viidakossa.

2 kommenttia:

Tapanote kirjoitti...

Sähkösanomatyylinen viesti, mutta asiaa.

Peli tosiaan semmonen rontti tunti (ehkä alle ku opitaan pelaan) ja siinä ajassa semmonen Caylus/agriäijätyylinen mutta pikkasen kevyempi pläjäys.

Erityisesti tykkään siitä, että joissakin peleissä haittaava ääryyshuipentuma puuttuu, eli viiminen kierros ei ratkase peliä totaalisesti. Silti draaman kaaren mukaisesti alussa ei tehdä paljo mitään ja lopus tehdään niin paljo mitään ku vielä pystytään.

Tosiaan erilaisia tratedioita tuntuis olevan. Edellisen matsin jälkeen tuli taas mieleen yks mitä vois kokeilla. Voi olla silti tuhoontuomittu, mutta kokeilen kuitenkin seuraavalla kerralla. Edellises pelis ehkä vähä vaikutti menestymättömyyteen, että kerroin jo ennen peliä mitä meinaan yrittää. Ainakaan Harria vastaan SE EI vois onnistua, koska se pirrastais sen et-hundra-percentage-varmasti.

Elaijah Kimbalei kirjoitti...

Minä en ainakaan edes yrittäny pirrastaa, ku tiesin jo etukäteen, että se EI voi toimia. Nälkäkuolemataktiikassakin oli sentään jotain järkeä :D

Ittellä oli tosin vähä samaa taka-ajatusta, ja parit ratkasut tuntukin kyllä toimivan ihan hyvin. Esim. ruoan kanssa ei tarvinnu stressata yhtään ja kortteja tuli napsittua mukavasti. Ehkä vähän liiankin ahneesti, kun meni hieman sekametelisalaatiks. Vaikka onhan se tietysti se perus "muilta pois".

Koitan seuraavassa koitoksessa hieman vielä jalostaa edellisestä, ja mieleen tuli kanssa yksi mahdollinen osa-alueen painotus. Katotaan sitten onko molemmilla samat mielessä.