lauantai 27. maaliskuuta 2010

Der Untergang von Pompeji

Pelissä on periaatteessa kaksi eri vaihetta.

Ensimmäisen vaiheen päämäärä on saada mahdollisimman paljon ukkoja laudalle. Pelilaudalla on "rakennuksia", joilla kaikilla on joku numero 1-11. Kaikki pelaajat saavat käteen kortteja, joissa kaikissa on joku näistä numeroista. Omalla vuorollaan pelaaja pelaa yhden kortin ja laittaa kortin numeron mukaiseen taloon yhden ukon. Tämän jälkeen pelaaja nostaa käteensä kortin lisää. Pakassa on 7 Omen -korttia. Jos pelaaja saa Omen -kortin käteensä pitää se pelata välittömästi. Pelaaja saa heittää pelilaudalta yhden ukon (mieluiten vastustajan ukon) pelilaudan reunalla olevaan Vesuviukseen. Pakassa on myös yks A.D 79 -kortti, joka tulee kaksi kertaa pelin aikana pakasta. Kun kortti ensimmäisen kerran tulee peliin, sen jälkeen saa laittaa omalla vuorollaan enemmän ukkoja kentälle. Eli siis kun laittaa rakennukseen ukon, niin saa laittaa lisää ukkoja niin monta, kuin ennestään oli rakennuksessa ukkoja. Sitten A.D 79 -kortti sekoitetaan uudestaan 15 viimeisen kortin joukkoon. Kun kortti tulee uudestaan loppuu ensimmäinen vaihe pelistä.

Toinen vaihe on se, että rupeaa tulemaan "laavaa" Vesuviuksesta. Otetaan peliin pussi, jossa on 45 laavalaattaa. Laatoissa on kuutta erilaista symbolia. Jokaiselle symbolille on oma "lähtöpaikkansa" laudalla. Pelaaja ottaa vuorollaan pussista yhden laatan ja asettaa sen oikeaan ruutuun laudalla. Jos ruudussa on ukkoja, lentää kaikki ukot Vesuviukseen. Kun on asettanut laatan, saa liikuttaa kahta omaa ukkoansa. Ukolla saa liikkua niin monta askelta (yksi ruutu on aina yksi askel) kuin on ukkoja siinä ruudussa, josta oma ukko lähtee. Laudan reunoilla on monia portteja, joista yritetään paeta laavaa. Lopuksi katsotaan, että kuka sai eniten ukkoja ulos. Jos on tasapeli, lasketaan Vesuviuksessa olevat ukot. Se voittaa, jolta on vähiten joutunut ukkoja Vesuviukseen.

Tapani korjaa, jos kirjotin jotain väärin :D

Pelin kestoks oli muuten merkattu 45 minuuttia, mutta meillä ei kyllä ihan niin paljo aikaa menny nelinpelis.

Tiedoks vaan kaikille, että oli PISTOOLIMPI peli!

8 kommenttia:

Tapanote kirjoitti...

Oli viimisen päälle tarkka selostus pelin säännöistä.

Tää tuntuis olevan neljällä hyvä puolen tunnin peli. Alun äijien läiskintä ei oo erityisen mielenkiintoinen, mutta ku laava alkaa valua ja äijiä kuolee ja paniikis juostaan pakoon kaupungista, niin pelissä on hyvä teeman tunne. Tuntuu ainakin ittestä että laavan valuminen ja karkuunjuokseminen on sopivan kaoottista ja paniikinomasta, mutta kuitenkin parempi voittaa pitkässä juoksussa.

Jarmo kirjoitti...

Vaikuttaa noililta!
Pelaamme vaaaain pelaamme vaaaaain.

Heidimaria kirjoitti...

tulemme pelaamaan tätä PALJON!

Tapanote kirjoitti...

Pari peliä lisää, ja tykkään vain. Tosin tää on yks näitä pelejä, misä jo säännöt selitetään niin, että "kun saat ton Omen-kortin niin saat valita, että minkä -punasen- napin heität sinne tulivuoreen". Eli en usko, että tuun koskaan voittamaan tätä. Tavote, että joskus kerran olis toiseks viimenen.

Heidimaria kirjoitti...

vois kyllä pelata seuraavan pelin niin, ettei ainakaan itte sorsis tapania :D

Tapanote kirjoitti...

Vooooooooooois varmaan.

Tapanote kirjoitti...

Vois Harriki. Tai Pete, tai Jarmo, tai Rossi, tai Olli. Tai no ehkä joku juovuksis, jos olisin jo valmiiks 90% peräs muista.

Elaijah Kimbalei kirjoitti...

Laitetaan porttugalialaissea pataan.

Eiks tästoo muuten tehty leffaversiokin, missä se pääpukari nartteineen jumittaa siä bunkkeris ja sit pitäis juosta tuli persiin alla porteista karkuun tai neukut saa kiinni?