sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Perjantai 12.3 pelailut treellä

Painettiin Ollin ja Heidin kans perstantai aamusta treelle Tapanin ja Marin työ pelaileen. Tarkotuksena pelailla oikeen kunnolla ja kyllä sitä sitte semmonen 9h putkeen tuli pelattua.
Vaajasaari liitty sitte viä seuraan siinä 3 haminois.

Pelatut pelit:

1.Dominion intrigue
(Mari voitti ja 2,3 ja 4 sijat meni tosi tasaisesti muistaakseni ihan 1 pisteen erotuksella kaikki)
2. MammaMia
(välipelinä minä, Tapani ja Heidi pelattiin tällänen itselleni täysin uus korttipeli, joka osottautu ihan hauskaks peliks. Tapani voitti ja meikäläinen noviisina peittosi kuitenkin jo vähän kokeneemman Heidin)
3. El Grande
(Ehkä päivän paras peli, joka pelattiin omasta mielestäni. Peli on todella hyvä ja peli oli koko ajan suhteellisen tiukka. Minä, Tapani ja Olli pelattiin tätä. Olli johti koko ajan alusta asti ja voitti koko pelin, mutta Tapani jäi alussa todella paljon jo jälkeen , mutta loppurutistuksessa ja Ollin oikeseen kohtaan, toisiksviimmisellä kierroksella pelaama Veto kortti pilasi meikäläisen viimmisen kierroksen, jonka johdosta Tapani paino runsailla pisteillä meikäläisestä vielä ohi. Malauta mua korpes)
4. Chicago Express
(tässä mukana meikäläinen, Tapani, Olli ja paikalle saapunut vaajasaari. Itselleni ja heikille täysin uusi peli, joka kuitenkin oli loppujen lopuksi aika mukiinmenevä peli, kun sen idean tajus pelin lopulla. Pelaan varmasti uudestaan, kun aika tulee. Olli voitti ylivoimasesti)
5. Puerto Rico
(Kaikille tuttu peli. Olli vei ja ei siitä sen enempää. Omat kokemukset: tein taas saman virheen ku aikasemminen et rahat loppu koko aja ja en saanu ostettua mitää. ens kerralla seki sitte korjaantuu)

täs välis oli kaikennäköstä ferneystä ja ruoanlaittoo (Olli kokkas komiaa kanaa mitä käytiin ostamas LIRILISTÄ.

6. Ricochet Robots
(ei varsinaisesti täysin pelattu, mutta se vaan oli siinä pöydällä ja kikkailtiin kaikki eri vaihtoehtoja lisäukolla ja semmosta. Oli itselle kyllä todella vaikeaa hahmottaa niitä reittejä ku pää toiminu sitte yhtään, kun ekaa kertaa kyseisen pelilaudan vierellä)
7. Shadowhunters
(itselleni taas täysin uusi peli. Muut olivat pelanneet. Itse en oikeen oo mitää mieltä tästä pelistä. Hyvä ja huono. Heikki ja Tapani jakoivat voiton. Itse en oikeen loppujen lopuks oikeen diggaillu tästä pelistä. en tiä mistä johtuu. arvosana tälle 6+)
8. Tsuro
(Meikäläiselle ja heikille viimminen peli ku tän jälkene lähettiin meneen kohti kpäätä. Aivan uskomattoman hyvä peli kaikessa sen yksinkertaisuudessaan. Heikki noviisina voitti)

Oli todella mukava päivä tällänen lautapelipäivä, joka oli itselleni se ensimmäinen. Mukavaa seuraa ja paljon ferneyksiä ja on mukavaa ku saa vedellä kuokan päälle ku fernetään liikaa.
Lisää näitä päiviä. Sellanen pitää viä omasta fysiologiasta sanoo, että kun en ole mikää supergeek niin oli just täydellinen tällänen 9h+ putkeen ja erilaisia pelejä. Todennäkösesti tästä pidemmät sessiot alkavat käymään raskaaks ja sen sellasta, mutta katotaan mihkä tämä uus lautapeli-innostus vie.

11 kommenttia:

Tapanote kirjoitti...

Hyvä raportti peleistä. Pistetään ny ekaks yleistä kommenttia.

Mullekki meni top3 pisimpiin pelitouhuihin ikinä. Lisäks tuli pelattua 10 eri peliä, joka taisi olla uus enkka yhtenä päivänä. Eli kyllä tää ihan maksimiryki oli mullekki.

Tykkäsin pirusti kans ku pelit meni sujuvasti ja vikkelästi ja pelattiin paljon hyviä ja erilaisia pelejä. Kun vielä ainakin osa peleistä oli tosi tasasia ja loppuun asti jännittäviä niin mikäs sen parempi. Kiitos kaikille osallistujille!

Laitetaan yksittäisistä peleistä sitte jupinaa erikseen.

Tapanote kirjoitti...

Kommentoidaas sitten vähän pelejä:

Domi+Intrigue (5 pakkaa molemmista) pelattiin siis -viisinpelinä- jossa Mari tosiaan voitti noin 10 pisteellä ja kaikki muut oli yhden tai kahden pisteen sisällä. Marikin ensin laski omansa väärin, niin että näytti että seki olis ollu tasoissa. Oli sitten kaikki maailman tuhoomis- ja hyökkäysseot PAITSI noita ja kappeli. Tuhottujen korttien pakassa oli lopussa yli 60 korttia! Ei oo vähiten. Muistaako joku, mitä kaikkia oli? Ainakin naamiaiset, moneylenderi ja homojari eli swindleri. Oli jotain muitaki.

Elaijah Kimbalei kirjoitti...

"Homojari" :D

Mutta joo, ****u tuo robotsi on suolesta. Multa ainaki puuttuu joku lisäke jostain, ku ei hahmota mitään. Sillon joskus ku Opa ja Tapsi sitä näytti ni en o ikinä ollu niin pihalla. O: "katotaan tästä ny pari tällain esimerkiks, (kääntää lapun, kuluu 2 sekuntia,) no esim tän ny sais tästä kuudella". T: "Juu kuudella mäki sen saisin". T: "No Markku koita sä tota seuraavaa, sanot heti ku keksit, me ollaan Ollin kas hiljaa siihen asti". Lappu kääntyy, menee USEA sekunti...

...ja lähden tupakalle.

Tapanote kirjoitti...

Mamma Mia ste. Tosiaan ittelläkään ei oo liikaa tullu tätä viime aikoina pelattua, Heidi oli pelannu kai pari kertaa, Rossi ei koskaan.

Taisi olla kans vähä hämärä ymmärtää ekan rundin verran. Onhan tää vähä semmonen aivojen nyrjäytys kans, mutta ekan pakanperkauksen jälkeen homma on hallussa.

Itse erässä ei ollut mitään erikoisempaa, mutta jäin yhtä korttia vaille täydestä 8 pizzasta, mitä en oo tainnut koskaan saada tehtyä.

Tarpeeksi koukuttava tää chili-luumu on, että melkein aina tekee mieli erä pelata.

Tapanote kirjoitti...

El Grandea ei ole pitkään aikaan tullut pelattua kolmella. Tällä kertaa kävi niin, kuten Rossi toimitti, että alussa jäin todella pahasti jalkoihin, ja ennen toista pisteytystä olin jo 32 pistettä Ollia ja 21 pistettä Teemua perässä. Niinpä siinä vaiheessa peli alkoikin mennä siihen, että mä taistelin lähinnä Rossia vastaan toisesta sijasta, ja kun samaan aikaan Olli tappeli voitosta Rossia vastaan, sai Rossi sitten puukkoa kahdelta suunnalta.

Jos minä ja Rossi oltais oltu lähempänä toisiamme, varmaan molemmat olis käyny enemmän Ollin kimpppuun. Vaikee sanoa.

Veto-kortti oli vahva taas kerran, vaikka yhden kerran Teemu taisi vähän vahingossa jättää sen käyttämättä.

Rossi kirjoitti...

joo se veto kortti siinä sun kunkun siirrossa olis todellaki pelastanu mun pelin. menetin sen takia ku en huomannu vedota siihen kunkun siirtoon ni PAAAAALJON pisteitä.

100500/korpeuden neliöllä = kuokan päälle

tommosen yhtälön mä saan siitä loppupelin vitutuksesta

Tapanote kirjoitti...

Chicago Expressissä kävi kuten ennenkin, eli peli tavallaan loppui vähän yllättäen osakkeiden loppumiseen, eikä mikään firma päässyt oikeastaan tuloilla juhlimaan. Osingonjakoja ei tainnut tulla kuin viisi (vihreälle 6), joten tuotto jäi vähäiseksi.

Ei tästä oikein vielä saanut selkoa, mutta kivaa oli pelata, ja se kai tärkeämpää on.

Punainen meni kolmelle jakoon heti aluksi, eikä se sitten oikein kiinnostanut ketään. Ehkä tästä johtuen se ainut joka EI punaiseen lähtenyt voitti pelin kohtuu selvästi?

Tapanote kirjoitti...

Puerto oli aika jännä tällä kertaa, kun Heikki juhli tuprukilla ja kympin rakenuksilla, Olli maissilla ja laivauksella, Mari kahvilla ja violeteilla, ja mulla oli aika sekotettu strategia painottuen indigoihin.

Kahvia oli myös melko nopeesti kolmella pelaajalla, eikä siitä sitten saatukaan erikoisen hyvin rahaa.

Tapanote kirjoitti...

Ricochetista sen verran, että se on suosikkini niistä peleistä, mitä ei pelata tosissaan. Siis siinä voittajalla ei ole juuri merkitystä, vaan se hienous tulee siitä keksimise ahaa-elämyksistä.

Pelattiin ekan kerran lisärobottivariantilla, mikä toi kivaa vaihtelua peliin. Vaajasaari veti tässäkin pari ässää hihasta, kuten se, että meni sillä Wall-E:lla suoraan käppäilemällä tupiin.

Tapanote kirjoitti...

Shadowhuntersissa nähtiin ehkä komein kusetus ikinä Vaajasaarelta. Huijasi VAIN pahiten Maria ja lopulta voittikin pelin! Oli ste noili.

Tapanote kirjoitti...

Tsuro tuntuu olevan moneen tilanteeseen sopiva peli. Eipä ole tainnut ketään tulla vastaan, joka ei alkuunkaan siitä tykkäisi. Kevyttä kivaa, eli sopiva välipeli. Voittajastahan ei tässäkään niin ole väliä.