maanantai 29. maaliskuuta 2010

Wizard

Peliin kuuluu 60 kortin korttipakka. Pakka on periaatteessa ihan tavallinen pakka, eli on neljää eri maata, jokaista 13 korttia. Mutta kuvat ja maat on vähä erinäköisiä, ku tavallisesti. Lisäksi pakkaan kuuluu 4 Z-korttia ja 4 N-korttia. Z-kortti, eli velho, on kaikista korkein kortti ja N-kortti, eli narri, on kaikista huonoin.

Ensimmäisellä kierroksella kaikille pelaajille jaetaan yksi kortti, toisella kaksi, kolmannella kolme jne. Kun kortit on jaettu, kääntää jakaja pakan päällimäisen kortin ja se maa on valtti. Jos pakasta tulee N-kortti, ei ole valttia. Jos taas tulee Z-kortti, saa viimeinen pelaaja valita valtin. Kun valtti on käännetty, kierros alkaa niin, että jakajasta seuraava aloittaa huutelun. Eli siis mennään kierros niin, että jokainen pelaaja sanoo, montako tikkiä voittaa korteillansa. Omalla vuorollaan pelaaja laittaa aina yhden kortin pöytään ja se, jolla on korkein kortti, luonnollisesti voittaa tikin. Ensimmäinen Z-kortin pelannut voittaa tikin automaattisesti, vaikka joku muukin laittaisi Z-kortin tai valtin. N-kortti taas luovuttaa tikin.

Jos saa lupaamansa määrän tikkejä, saa 20 pistettä + jokaisesta tikistä 10 pistettä. Jos taas lupaus menee väärin, saa jokaisesta yli lupauksen tai alle lupauksen menneestä tikistä -10 pistettä.

Pelin kannessa lukee, että peli, jossa saa raivota :D Kai se sitte tarkottaa sitä, että ku menee lupaus väärin niin raivoo aina eniten :D Tai sit ku toinen pelaa jonku ääryyskortin, jos on ite luullu pelaavansa ääryyskortin :D

3 kommenttia:

Tapanote kirjoitti...

Katos, taas ihan pätevä kuvaus pelistä. Näähän on aika lailla niinku arvosteluja, joten niihin vois tällätä tagiks myös sen arvostelun. Edellisessä pelissä oli lopussa hyvä sanallinen arviokin (pistoolimpi peli).

Voisit pistää vaikka vielä arvion pelin kestosta ja vielä, että monellako voi pelata, ni sitte olis ihan kunnon arvostelu.

Jarmo kirjoitti...

Juu ja voisit vaikka pistää vähä millanen tää on yksinpelinä ja 70 sivun strategiaoppaan, ni sitte olis ihan kunnon GIIKKI!!

Tapanote kirjoitti...

Ei olis muuten paha.